Skötselråd

Jag har fettat in och polerat ditt alster innan leverans men det behöver smörjas ofta de första veckorna, gärna varannan dag eller efter användning, därefter vid behov, jag använder Fru Läders lädersmorning ca 30g.

Smörjning

Ta en klick lädersmorning i handen och gnugga det varmt mellan dina handflator, stryk sedan ett tunt lager över lädret, var extra noga med sömmarna (om du inte vill kladda ner händerna går det bra att använda en luddfri trasa. Vänta ca 10 minuter, eller över natten så lädret hinner suga i sig fettet och torka sedan bort överflödet med en luddfri trasa.

Polering

För att få lite glans och en skyddande yta så polera genom att polera med en luddfri trasa eller ett par nylonstrumpbyxor.

Rengöring

Är din lädervara normalt smutsig kan den tvättas med lädertvål, fukta en svamp och gnugga den mot tvålen tills det skummar, torka sedan av lädret med svampen, tvålresterna torkar du bort med en torr trasa, skum som fastnat i hålen blåser du enklast bort. Låt lädret torka i rumstemperatur och smörj sedan in det som ovan.

Har din hund badat i ett lerdike eller liknande? Då går det faktiskt bra att försiktigt spola bort leran med en mjuk stråle vatten för att sedan tvätta med sadeltvål, låta lädret torka och smörja några gånger.