Om

Fru Läder

Fru Läder, det är jag, Sofia. En fru i sina bästa år som brinner för läderhantverk och hundträning. Jag har en bakgrund som produktionsingenjör men har nu bytt ut de stora fabrikerna mot min lilla verkstad.

Produkter

Fru Läder hantverkar i läder helt efter dina önskemål. Här på hemsidan kan du se ett litet urval av det jag tillverkar. Eftersom hundar är en stor del av mitt liv så är det hundprodukter som halsband, koppel, selar, retriverkoppel etc. som dominerar men jag gör även väskor, smycken, skärp, bälten, förskinn (förkläden), och annat.

I webshoppen hittar du standardsortimentet, men tveka inte att kontakta mig om du inte hittar det du letar efter, jag älskar att skräddarsy!

Hållbarhet

Mitt mål är att du ska ha en vacker produkt som håller att användas och användas länge.

För att minimera de kemikalier som ni kommer i kontakt med använder jag vegetabiliskt garvat läder. Det är ett läder som till skillnad från det kromgarvade lädret är garvat med vegetabilier (bark mm.), lädret kommer till största del från Tärnsjö Garveri som förädlar hudar från svenska djur.

En produkt i ett naturmaterial från Svealand förädlat i Svealand kanske kan kallas både ekologiskt och närproducerat?! 

Handsytt med kärlek

Jag syr allt för hand, det tar lång tid men blir vackert och hållbart. Jag fasar, färgar och polerar kanterna så de blir rundade, det tar tid men ger produkten det där lilla extra och en skön känsla mot huden. Innan leverans smörjs och poleras produkten för att göra den vacker och förberedd för väder och vind.  

Jag älskar det jag gör och mitt mål är att du ska känna den kärleken när du håller i en av mina alster!

/Sofia