Exklusiva hundhalsband i läder, från Fru Läder

Hundhalsband i läder – hundhalsband har haft samma utformning sedan många tusen år tillbaka men utsmyckning och stil har varierat genom tiderna. Hos mig, Fru Läder kan du få ett läderhalsband designat efter just den stil och utsmyckning som du vill ha.

Designa ditt eget personliga, exklusiva hundhalsband i läder

Oavsett om du vet exakt hur just ditt unika halsband ska se ut eller om du behöver hjälp med att ta fram en design  så hjälper jag dig och skräddarsyr det utifrån dina önskemål, läs mer om skräddarsytt här. Läder är ett fantastiskt material som det finns nästan oändliga möjligheter till kreativitet.

Varför ett läderhalsband till din hund?

Läder är ett naturmaterial som håller i generationer och åldras med stil, både du och din hund kommer att bära halsband och koppel mot er hud i många timmar varje dag så satsa på det som är skönt mot er hud, är lätt att rengöra och innehåller så lite kemikalier som möjligt. 

Säkert och hållbart hundhalsband i läder

Jag syr alla hundhalsband för hand med sadelmakarsöm, en söm som låser stygnet i hålet så att även om tråden skulle gå av så håller sömmen ihop bättre än en maskinsydd söm. Då jag vill att mina halsband ska vara både sköna att hålla i/bära och vackra lägger jag ner lite mer arbete än det gör på de massproducerade, läs mer här.

Det läder jag använder är vegetabiliskt garvat, en garvningsmetod som använder bark som garvämne istället för krom och lädret kommer från Tärnsjö garveri som är kända för sin kvalitet. De spännen, hakar och ringar som jag använder kommer från kända Europeiska leverantörer som håller god kvalitet. Jag tog tidigt beslutet att använda lintråd när jag syr mina alster för att det känns rätt att använda ett naturmaterial istället för plast, därför använder jag den exklusiva franska lintråden Lin cáblé au chinois.

Fast hundhalsband eller halvstryp?

Min åsikt är att det är en smaksak för både hund och förare, jag ska ge ett exempel; Min Tollare tycker att det är lite otrevligt att jag lutar mig över honom så han verkar föredra att själv krypa i ett halvstryp men på Schäfervalpen föredrar jag ett fast halsband som hon inte kan krypa ur, Labben har lätt att bli lite stel i skuldermuskulaturen så hon får ofta bära ett lätt retriverkoppel. Känn efter vad som passar din hund och din livsstil!

Fodrat eller ofodrat halsband

Jag jämför ofta läderhalsband med skinnskor, att de blir mjuka och ingångna, men jag tror egentligen inte att de flesta hundar inte bryr sig nämnvärt. Generellt skulle jag säga att ett ofodrat halsband är följsammare och kanske töjer sig lite mer då det fodrade är tjockare och har sömmen som håller halsbandet lite stadigare. Men till dig med en hund med känslig hud eller päls skulle jag säga att det är foder som gäller, samma sak om halsbandet har mycket dekornitar eller liknande.

Hundhalsband i läder till små eller stora raser

Oavsett om du har en Teacup chihuahua eller en Neapolitansk Mastiff så kan jag sy upp halsband till dig, jag  skär ut remmarna till halsbanden så jag kan anpassa både längd och bredd efter bäraren och jag tar gärna hem spännen etc. som passar i storlek, vikt och styrka.

Hundhalsband med bling, namn eller annan dekor

Det finns många sätt att dekorera ett hundhalsband, släta nitar, spikes, dekormålning, punsa mönster, glittriga nitar, sömmar, flätning, laskning, broderier, inlägg, färg etc. på Instagram hittar du bilder på lite av det jag har gjort.

Matchande halsband och koppel

Avslutningsvis så kan jag självklart göra ett koppel som matchar ditt halsband!

Har du några frågor så kontakta mig!

Lämna en kommentar